Felhívások

A náci megszállás politikai és faji üldözöttei

Terror Háza Múzeum

Március 19-én lesz hetven éve, hogy Magyarországot a náci Németország megszállta. Több ezer honfitársunk vált ezt követően a második világháború áldozatává, politikai és faji okokból üldözötté, fosztották meg életétől, szabadságától. Sokuknak még a nevét sem ismerjük. A náci megszállás 70. évfordulójára emlékezve a Terror Háza Múzeum várja mindazok jelentkezését, akik hitelt érdemlő adatokkal tudják bizonyítani, hogy hozzátartozójuk, ismerősük a megszállás áldozatává vált, vagy kutatásaik eredményeként az áldozatokra vonatkozó adatok birtokába jutottak. Célunk, hogy adatbázisunk segítségével hiteles képet nyújthassunk arról a tragédiáról, melyet honfitársaink elszenvedtek. A beérkező adatokat minden esetben tudományos vizsgálat tárgyává tesszük!

Jelentkezésüket várjuk a
felhivas@terrorhaza.hu e-mail címre.

A lista erre a szövegre kattintva érhető el.

Budapest ostromának polgári áldozatai

Terror Háza Múzeum

Hetven éve, 1944. december 30. és 1945. február 13. között zajlott Budapest ostroma, amelyben egyes források szerint több mint 25 ezer polgári személy vesztette életét. A vétlen polgári áldozatok egy részét a harcok alatt és után tömegsírokba temették, közülük sokan még ma is névtelenül nyugszanak ezekben a sírokban. Az ostrom 70. évfordulójára emlékezve a Terror Háza Múzeum várja azok jelentkezését, akiknek a hozzátartozójuk, ismerősük az ostrom alatt Budapesten életét vesztette és nyughelyük ismeretlen. Célunk, hogy adatbázisunk segítségével nevet adhassunk az áldozatoknak, a fővárosban folyó harcok alatt ismeretlen helyen elhantolt, vétlen honfitársainknak. A beérkező adatokat minden esetben tudományos vizsgálat tárgyává tesszük!

Jelentkezésüket várjuk a
felhivas@terrorhaza.hu e-mail címre.

A lista erre a szövegre kattintva érhető el.

f�al

Fejlesztette a
CENTER.HU Kft.
mail.terrorhaza.hu 1@mail.terrorhaza.hu

Impresszum | Adatkezelés
www.magyarforradalom1956.hu www.lakossagcsere.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.svabkitelepites.hu www.orwell.hu www.magyarholocaust.hu www.magyartragedia1945.hu www.szexualisforradalom.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu